ГоловнаПолітика

Україна та Росія озвучили умови для початку переговорів

Україна вимагає відмовитися від Криму та відкликати зі сходу України збройних чеченців, Росія - припинити АТО

Україна та Росія озвучили умови для початку переговорів
Фото: EPA/UPG

На засіданні Ради Безпеки ООН 28 травня представники Росії та України озвучили свої умови для початку переговорів між країнами.

Зокрема, представник України

Юрій Сергєєв закликав керівництво РФ відкликати зі Сходу України "озброєних чеченців та козаків", які тільки дестабілізують та підігрівають ситуацію у регіоні, пише Insider.

У свою чергу представник РФ Віталій Чуркін запропонував разом вирішити соціально-економічні проблеми регіону. Він заявив: "припиніть цю операцію військову (АТО), і тоді ми допоможемо вам налагодити діалог".

"У тому, що стосується діалогу, Росія завжди була готова допомогти вам його налагодити. Будемо сподіватися, що ця військова операція буде, якомога швидше припинена. А то, як налагодити діалог з східними регіонами, коли там стріляють? Дуже складно в таких умовах про діалог говорити. Адже нас (український та російський народи) дуже багато що пов'язує", - додав Чуркін.

У відповідь на це Сергєєв знову наполіг, що для початку переговорів, Росія повинна відкликати з Донбасу терористів, а також відмовитися від

Криму.

"Крим - українська територія і нам з вами доведеться вирішувати питання його повернення. Це принципова позиція, і від Криму ніхто не відмовиться. Ось звідси, так сказати, ми з вами можемо і танцювати в наших переговорах", - заявив представник України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram