ГоловнаПолітика

ІО: у військових під Волновахою стріляли зі зброї російської армії

Бійці "Донбасу" протистояли бойовикам без допомоги інших підрозділів

ІО: у військових під Волновахою стріляли зі зброї російської армії
Фото: vk.com/ato_news

Під час розстрілу бійців батальйону "Донбас" під Волновахою Донецької області у терористів була зброя, яку використовує російська армія.

Про це повідомив координатор групи військово-політичних досліджень "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією Тимчука, бойовики дізналися про розташування бійців "Донбасу" заздалегідь, тому встигли ретельно підготуватися. Українським силовикам протистояли снайпери і професійно підготовлені терористи. Їм на допомогу прибули бойовики, озброєні автоматами і кулеметами, які використовує російська армія.

"Підкріплення озброєне автоматами АК "сотої серії" (є на озброєнні армії Росії, ЗС та інші законні збройні формування України такої зброї не мають) і кулеметами ПК, ідентифіковано мінімум один крупнокаліберний кулемет НСВ-12,7 "Скала". Також терористи використовували гранати РГН із запалом (детонатором) УДО ("ударно-дистанційний запал") - такі гранати використовуються в армії Росії", - написав військовий експерт.

Також Тимчук уточнив, що бійці "Донбасу" протистояли бойовикам самостійно і його джерела не підтвердили інформацію про те, що вирватися з лап терористів їм допомагали представники "Правого сектору".

Нагадаємо, кількість загиблих під час антитерористичної операції під Волновахою 22 травня зросла до 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram