ГоловнаПолітика

Турчинов: "референдум" на Донбасі не має юридичних наслідків

В.о. президента знову закликав тих, чиї руки не в крові, до діалогу

Турчинов: "референдум" на Донбасі не має юридичних наслідків
Фото: president.gov.ua

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що "референдум" у Донецькій і Луганській областях не матиме жодних юридичних наслідків.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Цей пропагандистський фарс не матиме жодних юридичних наслідків, окрім кримінальної відповідальності для його організаторів", - зазначив керівник парламенту й підкреслив, що українська влада продовжуватиме боротьбу з терористами, диверсантами і злочинцями.

"Водночас, - додав Турчинов, - влада вестиме діалог з тими на сході України, хто не має крові на своїх руках і готовий відстоювати свої цілі і переконання законними засобами".

Турчинов вважає, що терористи з сепаратистами за допомогою референдуму намагаються "прикрити" вбивства, викрадення людей, насильство та інші тяжкі злочини.

За його словами, ці руйнівні для економіки Донецької та Луганської областей процеси, реально загрожують життю і добробуту громадян, "інспіровані керівництвом Російської Федерації, мета якого - повна дестабілізація ситуації в Україні, зрив президентських виборів і повалення української влади".

Нагадаємо, 11 травня в Донецькій і Луганській області сепаратисти провели "референдум" про самостійність цих областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram