ГоловнаПолітика

ЄС дав чіткий сигнал Росії про важливість президентських виборів в Україні, - Більдт

Вибори повинні бути вільними і справедливими

ЄС дав чіткий сигнал Росії про важливість президентських виборів в Україні, - Більдт
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз дає чіткий сигнал Росії, що проведення вільних і справедливих президентських виборів в Україні є надзвичайно важливим, але на цей час не погрожує економічними санкціями у разі спроб Москви зірвати голосування 25 травня.

Про це після засідання Ради ЄС заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, пише УНІАН.

"Ми повинні вивчити ситуацію, але ми дали дуже чіткий сигнал Росії щодо важливості, яку ми надаємо президентським виборам в Україні. Всі повинні конструктивно підтримувати ідею проведення вільних і справедливих виборів в Україні", - сказав глава шведської дипломатії.

Відповідаючи на питання, чи перейде ЄС до третьої - останньої - фази санкцій проти Росії, яка передбачає обмежувальні заходи економічного характеру, Більдт сказав: "Я б так прямо не пов'язував. Нині залишимо це без твердої прив'язки - це буде наразі краще".

Нагадаємо, Рада ЄС сьогодні додала до списку осіб, яким заборонено в'їзд і чиї активи на території ЄС заморожені, прізвища ще 13 російських можновладців і довела загальний санкційний список таким чином до 61 людини. У списку також дві кримські компанії, активи якої були конфісковані у України. Але ЄС наразі не перейшов до третьої фази санкцій, хоча Єврокомісія готує такі заходи на вимогу Європейської ради.

Також Рада ЄС заявила, що Європейський Союз розглядатиме питання про посилення санкцій проти Росії, враховуючи її ставлення до майбутніх президентських виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram