ГоловнаПолітика

Рада при президенті РФ розкритикував ініціативи Путіна щодо України

Введення військ суперечить міжнародним зобов'язанням Росії, нагадали в Раді

Рада при президенті РФ розкритикував ініціативи Путіна щодо України
Фото: www.president.gov.ua

Громадська рада при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини розкритикувала дії російської влади щодо України.

У заяві ради використання зовнішньої військової сили, пов'язане з порушенням суверенітету України, названо таким, що суперечить міжнародним зобов'язанням Росії.

У зверненні, опублікованому на офіційному сайті, зазначено, що після того, як Рада Федерації дозволила президентові РФ Володимиру Путіну використати Збройні сили на території України, дві країни опинилася на порозі війни. Члени Ради наголосили, що необхідність використання армії мотивують загрозою російським громадянам і співвітчизникам.

"Дійсно, відомі випадки свавілля і насильства, які чинять представники різних політичних сил. Але використання зовнішньої військової сили, що пов'язане з порушенням суверенітету сусідньої держави (України, - Ред.), суперечить міжнародним зобов'язанням Росії і, на нашу думку, абсолютно не адекватне масштабам порушень. Зокрема, інформація про напади, заворушення і вбивства на території Криму недостовірна і перебільшена. За свідченням члена РПЛ Андрія Юрова, який перебуває в Криму, жертв і поранених серед мирного населення та військовослужбовців, про які йшлося на засіданні Ради Федерації, за останні два дні не було", - йдеться в заяві.

У Громадській раді при Путіні нагадали, що використання Збройних сил завжди загрожує подальшою ескалацією насильства і масштабнішими порушеннями прав людини.

"Проблеми України повинні вирішуватися політичним врегулюванням і постійним пошуком компромісу з найважливіших суперечливих питань (наприклад, про статус мов), але аж ніяк не за допомогою введення військ. Відтак ми вважаємо за необхідне повністю виключити використання Збройних сил під час урегулювання внутрішньополітичної кризи в Україні", - наголошено в заяві.

Звернення підписали члени Ради: Лев Амбіндер, Світлана Айвазова, Євген Бобров, Олександр Верховський, Сергій Воробйов, Наталія Євдокимова, Ірина Кіркора, Сергій Кривенко, Юрій Костанов, Станіслав Кучер, Олена Масюк, Леонід Нікітінський, Леонід Парфьонов, Елла Полякова, Микола Сванідзе, Аніта Соболєва, Ірина Хакамада, Сергій Циплєнков, Павло Чиков, Ілля Шаблинський, Лілія Шибанова, Ігор Юргенс, Андрій Юров.

Збір підписів триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram