ГоловнаПолітика

Прем'єр Криму перепідпорядкував собі силові структури і попросив допомоги у Путіна

Голова Ради Міністрів Криму перепідпорядкував собі МВС, МНС і флот

Прем'єр Криму перепідпорядкував собі силові структури і попросив допомоги у Путіна
Фото: www.facenews.ua

Голова Ради Міністрів АРК Сергій Аксьонов тимчасово перепідпорядкував собі силові структури і звернувся по допомогу до президента Росії Володимиру Путіна.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради АРК.

"Незважаючи на домовленості, досягнуті з центральною владою, про неприпустимість призначення керівників силових структур без узгодження з Верховною Радою АРК, порушенням норм Конституції АРК, затверждених Законом України "Про міліцію", вчора, 28 лютого, начальником Головкому кримської міліції призначили Авруцького Ігоря Яковлевича", - йдеться в екстреному повідомленні Аксьонова.

За його словами, це призначення, а також наявність на території автономії "невпізнаних озброєних груп, бойової техніки і нездатність силових структур, розташованих в АРК, ефективно контролювати ситуацію на території республіки, призвели до  заворушень із застосуванням вогнепальної зброї".

Аксьонов вказує, що МВС, МНС, флот та інші силові структури тимчасово перейшли в його підпорядкування.

"З огляду на вищевикладене, я як Голова Ради міністрів АРК, реалізуючи повноваження, покладені на мене ВР АРК, приймаю рішення про тимчасове перепідпорядкування з'єднань, частин, силових структур МВС, МВО, ВС, МНС , флоту, податкової, прикордонників безпосередньо мені", - йдеться в повідомленні.

Новий прем'єр Криму попередив усіх командирів виконувати тільки його розпорядження, в іншому разі їм варто подати у відставку.

"Всім командирам виконувати тільки мої накази і розпорядження. Незгодних прошу покинути службу", - заявив він.

У висновку Сергій Аксьонов звертається до президента Росії Володимира Путіна по надання допомоги у відновленні спокою на території Криму.

"з огляду на вищевикладене, розуміючи свою відповідальність за життя і безпеку громадян, я звертаюся до Президента РФ Володимира Путіна про надання допомоги у забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим", - резюмував голова Ради міністрів АРК.

Нагадаємо, 28 лютого депутати ВР Криму проголосували за створення спецпідрозділу з охорони громадського порядку "Беркут", який підкорятиметься тільки владі АР Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram