ГоловнаПолітика

Янукович і опозиція домовилися скасувати скандальні закони

Позачергова сесія ВР обіцяє бути результативною

Янукович і опозиція домовилися скасувати скандальні закони
Фото: EPA/UPG

На переговорах президента Віктора Януковича та лідерів опозиційних фракцій була досягнута угода про скасування ухвалених 16 січня цього року законів.

Про це повідомила міністр юстиції Олена Лукаш, повідомляє прес-служба Януковича.

"Але ті закони, які не викликають зауважень, завтра будуть ухвалені парламентом знову. Положення законів, які втратять чинність завтра, будуть опрацьовані сторонами спільно та відповідатимуть європейському рівню", - заявила Лукаш.

Нагадаємо, в п'ятницю, 17 січня, стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав ухвалені Верховною Радою 16 січня закони, зокрема і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника та Вадима Колесніченка.

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді голосувала за зазначені закони підніманням рук. У голосуванні брали участь також фракція КПУ й деякі позафракційні нардепи.

Ухвалені документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, вводять кримінальну відповідальність за наклеп, поняття "іноземний агент" тощо.

Відповідно до одного з пунктів закону, рух у колоні з більш ніж п'яти автомобілів без узгодження з ДАІ заборонено (максимальне покарання - позбавлення прав на два роки, вилучення машини).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram