ГоловнаПолітика

Скандальні законопроекти не стали новиною для опозиції

ОО опрацьовує варіанти подальших подій.

Скандальні законопроекти не стали новиною для опозиції
Фото: batkivshchyna.com.ua

Лідери опозиції спокійно і без емоцій відреагували за законопроекти, ухвалені вчора Верховною Радою України з порушенням регламенту ВР, що значно обмежують права і свободи громадян.

"Усе, що відбулося вчора в українському парламенті, для нас не було новиною. Усе, що робить Янукович з метою узурпувати владу - це їхні методи, методи їхнього режиму. Їхня мета - скопіювати російські і північнокорейські методи. Янукович починає потроху вчитися бути диктатором", - завив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок на спільній прес-конференції за результатами спільної наради.

На думку Тягнибока, ухвалення відповідних законопроектів продемонструвало, чого боїться влада.

"Влада боїться того, що ми робимо. Тому ми будемо продовжувати робити те, що робили", - зазначив Тягнибок. При цьому він додав, що у неділю відбудеться 9 віче. "Зараз нас більше цікавить не суть, а сама процедура прийняття законопроектів. Тому ми опрацьовуємо наші дії, опрацьовуємо різні варіанти розвитку ситуації та нашої реакції на ці варіанти", - заявив лідер "Свободи".

За його словами, опозиція найближчим часом проведе спільний з'їзд депутатів усіх рівнів "для розхитування ситуації, щоб влада звернула увагу на вимоги Майдану". "Раніше ми вимагали покарати "Беркут" за побиття активістів і журналістів, тепер вимога ще одна - скасування вчорашніх законів", - резюмував Тягнибок.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, що обмежують права людей на мирні зібрання, а також передбачають кримінальну відповідальність за блокування держбудівель, установлення наметів і проведення мітингу в масках. Світова спільнота різко розкритикувала ініціативи парламенту. А президент, за даними джерел, підписав п'ять із прийнятих проектів закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram