ГоловнаПолітика

У Європі розкритикували зміну закону про прокуратуру

Єврочиновники кажуть, що нововведення не було обговорено з Венеціанською комісією Ради Європи.

У Європі розкритикували зміну закону про прокуратуру
Фото: www.dw.de

Верховний представник ЄС із питань загальної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон і комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле розчаровані підписанням Президентом України змін до закону про прокуратуру.

Про це йдеться в заяві спікерів Ештон і Фюле.

"Верховний представник Ештон і комісар Фюле висловили своє розчарування підписанням змін до закону про функціонування прокуратури. Вони зазначили, що ці зміни не було обговорено з Венеціанською комісією Ради Європи", - наголошено в заяві.

Єврочиновники вважають, що підписані Президентом України зміни є "втраченою можливістю для продовження виконання Україною взятих на себе зобов'язань щодо всебічного реформування органів прокуратури відповідно до європейських стандартів".

При цьому в заяві нагадують про зобов'язання України прийняти протягом року з моменту набуття чинності нового Кримінального процесуального кодексу закону про прокуратуру.

Разом з тим, представники ЄС наголосили, що залишаються готовими допомогти Україні в її зусиллях у проведенні судової реформи.

Нагадаємо, сьогодні Президент Віктор Янукович підписав схвалений Верховною Радою 18 вересня Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури". Законом внесено зміни до 18 законодавчих актів України, якими вдосконалено положення чинного законодавства України, що регулюють статус органів і порядок реалізації наданих їм законом повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram