ГоловнаПолітика

Томенко: восени депутати збираються працювати лише три дні

За прогнозами віце-спікера, восени на парламентську більшість чекає фактичний розвал.

Томенко: восени депутати збираються працювати лише три дні
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко повідомив, що зараз активно обговорюється варіант, за яким восени будуть проведені лише кілька пленарних засідань парламенту.

"До нас доходять чутки, що більшість пропонує у вересні-жовтні працювати "так активно", щоб було аж три пленарних дні", - сказав він.

Традиційно восени парламент проводить два пленарні тижні у вересні і два в жовтні.

Микола Томенко припустив, що така ініціатива пов'язана з тим, що у вересні та жовтні буде важко втримати парламентську більшість, тому що багато народних депутатів, зокрема, Партії регіонів, а також депутатів, які зараз представляють групу "Реформи заради майбутнього" та провладних позафракційних не потраплять до прохідної частини виборчих списків партій.

"Коли деякі з 190 депутатів Партії регіонів не побачить себе на прохідних місцях, коли "Реформи заради майбутнього" побачать, що їх взагалі немає в списку, владі буде важко втримати нормальну роботу депутатів більшості", - сказав він.

Віце-спікер зазначив, що опозиція виступає проти такої роботи парламенту і пропонує у вересні та жовтні провести по два пленарні тижні, як це передбачено Регламентом.

"Ми розуміємо, що влада боїться, що не зможе ухвалити жодного рішення, оскільки відбудеться фактичний розвал парламентської більшості, і влада не зацікавлена, щоб парламент обговорював можливі критичні або конфліктні ситуації під час виборів, однак будемо наполягати, щоб Верховна Рада працювала в нормальному режимі", - сказав Микола Томенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram