ГоловнаПолітика

Шеф-редактор LB.ua попросить політичного притулку в Європі?

Таку ймовірність розвитку подій вона допустила сьогодні, виступаючи в ефірі Першого національного телеканалу.

Шеф-редактор LB.ua попросить політичного притулку в Європі?
Фото: Макс Левин

"Зараз я готую офіційне звернення - відкритий лист - до Президента України та генерального прокурора. Я абсолютно точно знаю, що вони до виниклої ситуації не причетні. Ба більше - і Янукович і Пшонка - такі ж, як і ми, жертви людей, які їх просто розводять і використовують, прикриваючись їхніми іменами. Ці люди - їхні підлеглі.

Чого я очікую від листа? Того, що його адресати – Президент Україна і генеральний прокурор - знайдуть управу на своїх підлеглих-свавільників", - заявила Кошкина. Під час програми Кошкіна зізналася, що перебуває поза територією України.

"І я не маю наміру повертатися, поки не з'явиться і не буде оприлюднено офіційну відмову в порушенні кримінальної справи за епізодом з Ландіком.

Ба більше, я повинна мати залізобетонні гарантії того, що ні проти мене, ні проти моїх партнерів, колег, членів наших сімей надалі не будуть порушувати справи за надуманими політичними звинуваченнями – чи з приводу Ландіка, чи Гонґадзе, чи отруєння Ющенка.

Повторюю: ні проти мене, ні проти моїх партнерів, ні проти колег і членів наших сімей", - акцентувала Кошкіна.

За її словами, якщо цього не буде - змушена буде залишитися в Європі. "Понад те - просити про політичний притулок. Я не припиню своєї професійної діяльності ні на хвилину. Я оприлюдню всі відомі мені подробиці та факти про діяльність цієї мстивої компанійки. Повторюю: всі факти, зокрема мотиви особистої помсти. Думаю, тоді їм буде непереливки", - зазначила вона.

"Ба більше, я не просто попрошу притулку для себе, але домагатимуся того самого для своїх партнерів, колег і друзів. Усіх, хто потерпає від свавілля.

У такому разі постраждає, звичайно, імідж країни, чого мені не хотілося б.

Зате винуватці того, що відбувається, вже не зможуть ходити високими брюссельськими кабінетами, вдаючи із себе великих євроінтеграторів, не зможуть пачками пакувати в тюрми невинних людей, не зможуть розводити інтриги в АП", - резюмувала журналіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram