ГоловнаПолітика

Ставнійчук: якість нового закону про вибори дає надію на чесні вибори

Радник Президента зазначає, що за чесність і демократичність виборів відповідальний не тільки Президент.

Ставнійчук: якість нового закону про вибори дає надію на чесні вибори
Фото: Макс Левин

Якість нового закону "Про вибори народних депутатів України" залишає надію на чесність проведення парламентських виборів у жовтні цього року.

Про це заявила радник Президента України, керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук під час національного круглого столу "Вибори-2012: Шанс для України?" в Інституті Горшеніна.

"Сьогодні можна говорити про те, що якість нового закону дозволяє нам сподіватися на чесні, відкриті і прозорі вибори", - наголосила радник Президента.

Зокрема, вона нагадала, що робота над створенням нового закону про вибори була непростою і спочатку мало хто вірив, що представникам влади й опозиції вдасться порозумітися.

"Проте компроміс усе ж таки було знайдено, в результаті чого опозиція визнала, що новий закон забезпечує демократичність проведення виборів і запобігання фальсифікаціям", - акцентувала Ставнійчук.

Також представник АПУ наголосила, що за чесність і демократичність виборів відповідальний не тільки Президент країни, відповідальні й усі кандидати.

"Кінцевий результат залежатиме від того, як буде організовано передвиборну кампанію і наскільки будуть підготовлені члени виборчих комісій і спостерігачі, наскільки готові кандидати не платити виборцям, а "завойовувати" їхні голоси передвиборними програмами", - підсумувала Ставнійчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram