ГоловнаПолітика

У Януковича не вірять в санкції США

Українська влада чекає, коли піде Анґела Меркель.

У Януковича не вірять в санкції США
Фото: Макс Левин

В адміністрації Президента України Віктора Януковича не вірять у реальність застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкцій.

Про це пише "Дзеркало тижня".

"Чи усвідомлюють у Києві наслідки "лукашенкізації" країни та політики загострення відносин із Заходом? У тому числі і в контексті відносин із Росією? Чи розуміють представники нинішньої української влади всі негативні наслідки вакууму безпеки, в якому опинилася Україна після прийняття рішення про позаблоковий статус? Чи допомогла наочна ілюстрація "м’якої ізоляції" в Чикаго зрозуміти, чим загрожує політика, яку проводить Банкова? Схоже, ні. За інформацією DT.UA, на Банковій вважають, що немає реальної загрози застосування Сполученими Штатами індивідуальних санкцій, і реакція Вашингтона на справу Юлії Тимошенко – це, швидше, ритуал: для Обами та його спонсорів більше важить те, що робить для них Київ (уран, Афганістан тощо), - пише автор.

Зараз у Вашингтоні якогось рішення про санкції не існує. Я не можу займатися здогадками. Факт полягає в тому, що зараз рішення про санкції не ухвалили ні у Вашингтоні, ні у Брюсселі

— посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Теффт

Зараз у комітеті із закордонних справ сенату США на розгляді проект резолюції від сенатора Джеймса Інгофа із закликом звільнити з ув'язнення колишню прем'єрку України Юлію Тимошенко, а також заборонити видачу віз президентові Януковичу і відкликати з Києва посла.

"І якщо в Європі PR-кампанію Януковича програно, то переважно це сталося, переконані на Банковій, через позицію канцлера Анґели Меркель, яка ініціювала також і політичний остракізм соціаліста Франсуа Олланда під час президентської кампанії у Франції. Наші зовнішньополітичні "світочі" вважають: коли Меркель піде услід за Саркозі, українська влада вирішить усі проблеми. І Європу, як і Сполучені Штати, "попустить", - йдеться у статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram