ГоловнаПолітика

Вибухи у Дніпропетровську хочуть повісити на афганців

Афганці мають власну версію.

Вибухи у Дніпропетровську хочуть повісити на афганців

В організації "Ніхто, крім нас" не відкидають, що правоохоронні органи можуть звинуватити в організації вибухів у Дніпропетровську ветеранів-афганців із НКН.

Про це заявив лідер організації Олександр Ковальов.

"Наші джерела в силових структурах повідомили, що вже через чотири години після вибуху обласні правоохоронці розглядали версію про причетність до вибухів ветеранів-афганців", - сказав О. Ковальов.

Влада в ситуації з Тимошенко опинилася в стані розгубленості. Вони в паніці. В. Янукович боїться санкцій Заходу. Тому влада може вчинити будь-яку дурість. Однак я не думаю, що буде пряма прив\'язка вибухів у Дніпропетровську до ситуації в парламенті, скандалу з Тимошенко. Ці вибухи в кожному разі нагнітають обстановку. Але влада не повинна ризикувати, пов\'язуючи вибухи з діями опозиції

— народний депутат Тарас Чорновіл

З огляду на викладене, Ковальов від імені всього НКН заявив: "Злочини, скоєні в Дніпропетровську, вигідні тим, хто хоче дестабілізації в країні, а також тим, хто хоче згорнути зростання громадянського руху, прийняти максимально репресивний варіант закону про мирні зібрання, а також мати привід для тиску на лідерів громадських організацій".

Як повідомляли, сьогодні в центрі Дніпропетровська пролунали чотири вибухи, внаслідок яких постраждали 29 осіб.

За фактами вибухів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram