ГоловнаПолітика

Західні ЗМІ влаштували Україні обструкцію через ціни на готелі

Провідні засоби масової інформації Бельгії, Нідерландів і Німеччини влаштували обструкцію Україні за ситуацію із цінами на готелі й зацитували президента УЄФА Мішеля Платіні, який назвав причиною зростання цін українських "бандитів і шахраїв".

Західні ЗМІ влаштували Україні обструкцію через ціни на готелі
Мишель Платини
Фото: EPA/UPG

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" з Брюсселя, підставою для гострої критики, під яку потрапила Україна через ситуацію із цінами на готелі, стала стаття одного з провідних німецьких видань Der Spiegel, що повідомила факти розривання контрактів готелів із туроператорами для того, щоб підвищити ціни.

Зокрема, у статті описано, як "злочинці з палицями і щитами протягом останніх тижнів штурмували кілька готелів у Києві з метою їх подальшого контролю". "У підсумку розірвано контракти, які раніше ці готелі уклали з німецькою туристичної фірмою TUI на 14 тис. номерів. Після чого ціни на готелі були значно піднято", - йдеться в статті.

Відтак видання цитує

Мішеля Платіні: "Було вкладено багато інвестицій, але оскільки бандити і шахраї хочуть заробити багато грошей на чемпіонаті, доведеться людям (йдеться про вболівальників) сказати, що вони не можуть приїхати", - шкодує президент УЄФА.

Видання стверджує, що знайти житло без допомоги турагентства заледве чи можливо. "Деякі сайти пропонують ніч відпочинку за 450 євро, що становить звичайну місячну орендну плату. Будинки ж пропонують по 750 євро за ніч", - наводить цифри газета.

Der Spiegel стверджує, що спілкувався з працівниками агентства TUI, які заявили, що не мають наміру позиватися через розірвання котрактів. "Шанси на успіх дуже малі через корумпованість українських судів", - пояснює причину видання.

Газета стверджує, що тепер цифри очікуваної кількості вболівальників, які прибудуть в Україну, скоригують. "Це ще один скандал, яким Україна зарекомендувала себе на шляху до Чемпіонату Європи. Кумівство та корупція обернулися тим, що ціни на стадіон дуже високі, а швидкісні дороги не готові вчасно", - пише Der Spiegel.

Ця статтю розтиражували в Нідерландах і Бельгії, причому в Нідерландах вона стала предметом для обговорення на провідному національному телеканалі NOS. Окрім того, тему готельних цін двічі обговорювали у випуску новин з прямим телефонним включенням з України.

Аналогічну інформацію поширили і бельгійські ЗМІ - одна з провідних газет De Morgen і безкоштовна газета Metro. І якщо De Morgen оприлюднила відомості практично в повному обсязі, то Metro обмежилася тим, що під фотографією Платіні розмістила цитату про "бандитів і шахраїв".

Нагадаємо, Президент Віктор

Янукович доручив ужити заходів,щоб знизити ціни на готельні послуги до економічно обґрунтованого рівня.

За інформацією Всеукраїнської спілки громадських організацій "Рада з питань туризму і курортів", наведено готелі, які на час Євро-2012 завищують ціни у 10-12 разів порівняно зі звичайними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram