ГоловнаСвіт

Аборигени вбили американського проповідника на Андаманських островах

Мешканці острова живуть в ізоляції від цивілізації.

Аборигени вбили американського проповідника на Андаманських островах
Фото: instagram.com/johnachau

Жителі одного з Андаманських островів у Бенгальській затоці Індійського океану вбили американця, який був місіонером і проповідував християнство.

Як повідомляє BBC, рибалки, які доставили його на Північний Сентінельскій острів, розповіли, що місцеві аборигени вбили його стрілами з луків і залишили тіло на березі.

"У нього влучили кілька стріл, але він продовжував йти берегом. Рибалки бачили, як аборигени тягли на мотузці його тіло. Вони злякалися і втекли", - розповів один з місцевих жителів.

Забрати тіло непросто, оскільки мешканці острова контактують із зовнішнім світом і вкрай агресивно ставляться до спроб проникнути на свою територію.

Формально Північний Сентінельскій острів управляється Індією, проте влада цієї країни не втручається у життя сентінельців.

Влада Індії забороняє контакти з острів'янами, які не мають імунітету проти інфекційних захворювань, а відвідування острова є кримінальним злочином.

За різними оцінками, кількість корінних жителів острова, які живуть у повній ізоляції від цивілізації, становить щонайбільше 150 осіб.

27-річний Джон Аллен Чо зі штату Алабама кілька разів відвідував Андаманські острови, де проповідував християнство. "Поліція вважає, що Чо раніше відвідував Північний Сентенельскій острів щонайменше чотири або п'ять раз за допомогою місцевих рибалок", - розповів журналіст Субіру Бхаумік, який давно стежить за подіями на архіпелазі.

Остання фотографія в інстаграмі американця підписана словами "Пригоди чекають. П'явки теж".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram