ГоловнаСвіт

КНДР заявила про випробування нової високотехнологічної зброї

Про яку саме зброю йдеться - не повідомляють.

КНДР заявила про випробування нової високотехнологічної зброї
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

У КНДР пройшли випробування нової високотехнологічної тактичної зброї, за якими спостерігав особисто північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на державне інформагентство KCNA.

Відзначають, що нова військова розробка повинна "значно збільшити бойову міць" армії КНДР.

Водночас ніяких подробиць про тип і характеристики цієї зброї не повідомляють. Стверджують лише, що випробування пройшли успішно.

Нагадаємо, в червні лідер КНДР Кім Чен Ин і президент США Дональд Трамп підписали декларацію про готовність до спільних дій з ядерного роззброєння на Корейському півострові. В обмін на це США пообіцяли Північній Кореї гарантії безпеки. Однак чітких термінів денуклеаризації встановлено не було.

У травні КНДР знищила свій ядерний полігон Пхунгері, підірвавши його. Однак у серпні незалежні експерти підготували доповідь для Ради Безпеки ООН, з якої випливало, що Пхеньян не припинив розробку ядерної та ракетної програми.

Видання The Washington Post повідомило, що, за даними американських розвідувальних служб, Північна Корея будувала нові ракети. Згідно з інформацією, отриманою з супутникових знімків, Пхеньян розробляв щонайменше одну або дві міжконтинентальні балістичні ракети на рідкому паливі.

На початку листопада КНДР пригрозила відновити державну ядерну програму, якщо США не скасує економічні санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram