ГоловнаСвіт

США виділили $40 млн на боротьбу з російською пропагандою

Кошти підуть на впровадження технологій для розпізнавання дезінформації й аналізу зарубіжної аудиторії.

США виділили $40 млн на боротьбу з російською пропагандою
Фото: Council on Foreign Relations

Вашингтон скерував 40 млн доларів (близько 35 млн євро) по лінії міжвідомчої установи "Центр глобальної взаємодії" (Global Engagement Center) на "протидію дезінформації і пропаганді, яку поширюють іноземні держави за кордоном".

Про це повідомив на брифінгу заступник керівника прес-служби Держдепартаменту США Роберт Палладіно, передає Deutsche Welle.

"Це фінансування підтримає різні зусилля в боротьбі з дезінформацією і пропагандою Росії, Ірану і Китаю, націленими на зарубіжну аудиторію", - підкреслив Палладіно.

За його словами, 20 млн від загальної суми перекажуть у рамках схваленого Конгресом США консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2018 рік, ще 20 млн надійшли від Пентагону через структури Держдепу.

Зазначають, що кошти, зокрема, підуть на впровадження технологій раннього виявлення дезінформації, аналізу зарубіжної аудиторії, найбільш вразливої до її впливу, а також на розвиток ефективної взаємодії з впливовими гравцями на ринку регіональних соціальних медіа, неурядовими організаціями та журналістами.

Global Engagement Center створили для протидії пропаганді терористичної організації "Ісламська держава". У лютому 2017 року сферу його діяльності поширили також на інформаційну війну з Росією. Це одна з установ у структурі Держдепартаменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram