ГоловнаСвіт

Суд Туреччини звільнив американського пастора Брансона і дозволив йому виїхати з країни

Рішення привітав президент США Дональд Трамп.

Суд Туреччини звільнив американського пастора Брансона і дозволив йому виїхати з країни
Эндрю Брансон
Фото: EPA/UPG

У Туреччині суд міста Ізмір звільнив американського пастора Ендрю Брансона і дозволив йому виїхати з країни.

Про це повідомив телеканал Haberturk.

Зазначають, що суд засудив Брансона до трьох років в'язниці, але постановив звільнити його з-під варти, взявши до уваги вже відбутий ним протягом розгляду справи термін.

Суд також дозволив йому виїхати з країни.

Рішення про звільнення Брансона привітав президент США Дональд Трамп. У своєму мікроблозі Twitter він написав, що для цього "була проведена велика робота".

"Мої думки і молитви з пастором Брансоном, і ми сподіваємося, що він повернеться додому найближчим часом!" - додав Трамп.

Нагадаємо, Брансон, який понад 20 років проживав в Ізмірі, перебував під арештом з жовтня 2016 року. Його звинувачували в підтримці руху проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого влада Туреччини вважає організатором спроби державного перевороту у 2016 року.

1 серпня США ввели санкції проти турецьких міністрів юстиції та внутрішніх справ. Причиною стало затримання в Туреччині американських громадян, які працюють у дипломатичній місії США в Анкарі. Серед них - пастор Ендрю Брансон. Після того як у серпні турецький суд відмовився відпустити Брансона, Трамп пригрозив Анкарі новими штрафними заходами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram