ГоловнаСвіт

В Ізраїлі геї оголосили загальний страйк

Приводом послужив новий закон про сурогатне материнство.

В Ізраїлі геї оголосили загальний страйк
Супружеская израильская пара Янив (слева) и Амиад кормят своих близнецов перед началом гей-парада в Тель-Авиве, 03 июня 2016 год
Фото: EPA/UPG

Товариство допомоги гомосексуальній громаді Ізраїлю ("Агуда ле-маан лахатаб") оголосило загальний страйк.

Про це повідомляє видання 9tv.co.il.

Відзначають, що день проведення страйку припадає на 9 ава - день національної жалоби, в який за законом можна не працювати. На думку видання, це значно полегшить страйк і зробить його масовішим.

Приводом послужив новий закон про сурогатне материнство, затверджений сьогодні в Кнесеті, в якому не передбачена можливість "замовлення вагітності" для гомосексуальних пар.

Згідно з законом, що був чинний досі, підписати в Ізраїлі договір з сурогатною матір'ю про виношування немовляти могла тільки пара, що складається з чоловіка та жінки. Останнім часом у Кнесеті просували закон, відповідно до якого самотні жінки також зможуть укладати договір з сурогатними матерями.

Скориставшись нагодою, гомосексуальна громада натиснула на депутатів, щоб у поправки було внесено і право на послуги сурогатних матерів для одностатевих пар. Відповідну поправку в законопроект подав депутат "Лікуду", який належить до громади ЛГБТ Амір Охана. Однак більшість коаліційних депутатів, включаючи прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, проголосували проти.

Нагадаємо, гомосексуальні відносини в Ізраїлі легальні з 1988 року, одностатеві союзи визнані на правах незареєстрованого співмешкання, а прайди в Ізраїлі щорічно збирають учасників з усього світу. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram