ГоловнаСвіт

У Москві затримали 25 осіб з плакатами про психічні розлади

Вони тримали в руках плакати з написами: "Я знаю свій діагноз. А ти?", "Біполярочка - не модний аксесуар. Це мій діагноз", "Нас більше, ніж здається".

У Москві затримали 25 осіб з плакатами про психічні розлади
Фото: facebook.com/bearandvodka

У центрі Москви на першотравневій демонстрації затримали 25 осіб з колони "психоактивістів", які несли плакати і розтяжки з назвами психічних розладів.

Про це повідомляє "Медуза".

За словами художниці Катрін Ненашевої, одного з організаторів акції, в колоні були активісти "з ментальними особливостями та психічними розладами". Вони тримали в руках плакати з написами: "Я знаю свій діагноз. А ти?", "Біполярочка - не модний аксесуар. Це мій діагноз", "Нас більше, ніж здається".

"Всі вони сьогодні не побоялися вийти і сказати - мати психічні розлади це не соромно і не страшно. Плакат "Не страшно" порвався в автозаку...", - написала Ненашева у Фейсбуці.

Вона наголосила, що колона йшла в рамках демонстрації профспілок, вхід на яку був вільний для всіх.

Фото: facebook.com/bearandvodka

Нагадаємо, згідно з прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п'ятірки хвороб, які лідируватимуть за кількістю людських трудовтрат, пов'язаних з цими захворюваннями.

Минулого року Міністерство соціальної політики України констатувало, що 1,2 млн громадян страждають на психічні розлади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram