ГоловнаСвіт

Ассанжу відключили інтернет через оцінки "справи Скрипаля"

Засновник WikiLeaks порушив домовленості з Еквадором.

Ассанжу відключили інтернет через оцінки "справи Скрипаля"
Джулиан Ассанж
Фото: EPA/UPG

Засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, позбавили всіх засобів зв'язку за порушення домовленостей, повідомляють у твіттері Міністерства зв'язку Еквадору.

"Уряд Еквадору призупинив роботу всіх систем, які дозволяють Джуліану Ассанжу спілкуватися із зовнішнім світом. [...] Цей захід вжито у зв'язку з невиконанням з боку Ассанжа письмового зобов'язання, даного уряду наприкінці 2017 року, в якому він обіцяв не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами", - йдеться в ньому.

Видання Metro Ecuador пише, що рішення пов'язане із заявою Ассанжа з критикою висилання російських дипломатів із західних країн у зв'язку з отруєнням Сергія і Юлії Скрипалів. У твітах за 26 березня Асанж писав, що провина Кремля в отруєнні Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері не доведена і що висилання російських дипломатів тільки допоможе Кремлю і далі просувати свою версію змови проти Росії.

Ассанж з 2012 року перебуває на території посольства Еквадору в Лондоні. Він попросив про політичний притулок, оскільки побоювався екстрадиції в США, де проти нього йшло розслідування через розголошення секретної інформації в матеріалах WikiLeaks. Покинути посольство Еквадору він не може, оскільки в Британії видано ордер на його арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram