ГоловнаСвіт

У Хорватії пройшли багатотисячні мітинги проти одностатевих шлюбів

Люди виступали проти ухвалення конвенції, яка містить визначення гендерної належності.

У Хорватії пройшли багатотисячні мітинги проти одностатевих шлюбів
Протесты в Хорватии
Фото: EPA\UPG

Тисячі жителів Хорватії вийшли в суботу, 24 березня, на вулиці Загреба з протестами проти ратифікації Стамбульської конвенції Ради Європи про боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством, пише "Німецька хвиля".

Незважаючи на те, що формально акція, що проводилася за ініціативою католицької церкви Хорватії і правих політичних сил, була спрямована проти цього документа, насправді багато її учасників виступили з критикою щодо введення поняття "третьої статі" та реєстрації одностатевих шлюбів.

Це пояснюється тим, що конвенція - перший міжнародний договір, який містить визначення гендерної належності. Угоду вже підписали 46 країн, включаючи Хорватію. Водночас лише 27, включаючи 17 країн-членів ЄС, її ратифікували.

Демонстранти виконували патріотичні пісні, вигукували антиурядові гасла, вимагаючи відставки прем'єра Андрея Пленковича, і розмахували національними прапорами.

Зазначимо, одностатеві шлюби визнані більш ніж у 20 країнах світу, зокрема в США, Канаді, Бразилії, Австралії, Франції, Іспанії, Німеччині.

Нагадаємо, раніше Бермуди першими в світі скасували раніше дозволені одностатеві шлюби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram