ГоловнаСвіт

В Італії Сенат вперше очолила жінка

У країні сьогодні вибирали спікерів двох палат парламенту.

В Італії Сенат вперше очолила жінка
Мария Казеллати
Фото: EPA\UPG

Сенат Італії в суботу, 24 березня, проголосував за обрання представниці правої партії "Вперед, Італія" Марії Елізабетти Казеллаті своєю головою. Про це пише Reuters.

Здобувши перемогу в третьому раунді голосування, Казеллаті стала першою в історії жінкою на чолі італійського Сенату. За неї голосували як представники правоцентристської коаліції, так і представники "Руху п'яти зірок".

Крім того, в четвертому раунді голосування Роберто Фіко від "Руху п'яти зірок" був обраний спікером нижньої палати парламенту.

Вибори спікерів передують офіційним консультаціям щодо формування уряду, початок яких очікують на початку наступного місяця.

Марія Казелатті народилася 1946 році і має юридичну освіту. Членом партії "Вперед, Італія", лідером якої є Берлусконі, вона стала в 1994 році. Цього року Казелатті була обрана в Сенат. Вона була переобрана на пост сенатора в 2001, 2006 і 2008 роках. З 2004 по 2006 роки вона була заступником міністра охорони здоров'я, а з 2008 року - заступником міністра юстиції.

Нагадаємо, три політичні сили, які дотримуються ідеології євроскептицизму, отримали переконливу більшість мандатів в обох палатах нового італійського парламенту. Лідером виборів став популістський "Рух п'яти зірок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram