ГоловнаСвіт

У Німеччині знайшли ймовірного учасника розстрілів у Бабиному Яру

Він служив у підрозділі СС, але стверджує, що був задіяний у ремонтній службі.

У Німеччині знайшли ймовірного учасника розстрілів у Бабиному Яру
Фото: EPA/UPG

Прокуратура німецького міста Оснабрюк почала розслідування проти 94-річного колишнього есесівця, що мешкає у федеральній землі Нижня Саксонія і може бути причетний до  масових убивств у Бабиному Яру (Київ) у вересні 1941 року.

Про це повідомив у п'ятницю, 16 лютого, представник відомства Крістіан Багунг агентству EPD, пише "Німецька хвиля".

У листопаді 2017 року у квартирі підозрюваного був проведений обшук. Багунг, однак, не уточнив, що саме йому інкримінується.

Раніше в телеінтерв'ю підозрюваний визнав, що служив у підрозділі СС, який 29-30 вересня 1941 року проводив масові розстріли в Бабиному Яру в Києві. Однак він стверджує, що в зазначений час був задіяний у ремонтній службі й нічого не знав про розстріли.

Слідство щодо колишнього есесівця порушено після отримання двох скарг, одна з них була скерована  американським Центром Симона Візенталя.

Нагадаємо, що Київ був окупований німцями 19 вересня 1941 року. 28 вересня 1941 року на вулицях столиці було розвішано оповіщення про те, що всі євреї повинні з'явитися в район вулиці Мельникова. 29 та 30 вересня 1941 року відбулися перші розстріли євреїв. Усього за роки окупації в Бабиному Яру було поховано за різними оцінками від 100 до 200 тис. чоловік. Крім євреїв там загинули мешканці Києва інших національностей, військовополонені Червоної Армії та ОУН-УПА, цигани, а також душевнохворі.

До 2021 року в Києві планують побудувати Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram