ГоловнаСвіт

Євросоюз дасть Молдові €43 млн на енергетику і якісну питну воду

Реалізація проектів проходитиме під постійним моніторингом європейських експертів.

Євросоюз дасть Молдові €43 млн на енергетику і якісну питну воду
Фото: rtr.md

Євросоюз надасть Молдові €43 млн на реалізацію енергетичних проектів і поліпшення інфраструктури постачання громадян якісною питною водою.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на заяву молдовського міністерства сільського господарства, регіонального розвитку та захисту навколишнього середовища.

"Реалізація цього проекту дуже важлива як для уряду Молдови, так і для місцевих органів влади. Більш ніж 200 тисяч молдовських громадян зможуть користуватися поліпшеною інфраструктурою з їх забезпечення якісною питною водою. Крім цього, завдяки допомозі ЄС буде реалізовано і низку енергетичних проектів", - зазначив у зв'язку з цим міністр Лівіу Волконович.

За словами голови делегації Євросоюзу в Молдові, посла Петера Михалко, фінансова допомога ЄС спрямована на підвищення якості життя молдовських громадян. Дипломат зазначив при цьому, що реалізація проектів проходитиме під постійним моніторингом європейських експертів.

Перший транш фінансової допомоги в розмірі трохи більш ніж €3 млн буде спрямовано на розробку технічної документації, а решта коштів - на практичну реалізацію самих проектів, розрахованих до кінця 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram