ГоловнаСвіт

Ізраїль закрив пропускні пункти на кордоні із сектором Газа

Напередодні ізраїльська система ППО перехопила дві ракети, випущені із сектора Газа.  

Ізраїль закрив пропускні пункти на кордоні із сектором Газа

Ізраїль закрив на невизначений час усі прикордонні переходи на кордоні із сектором Газа.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

"У зв'язку з подіями у сфері безпеки й відповідно до проведеної оцінки ситуації... прикордонний перехід "Керем-Шалом" для товарів і прикордонний перехід "Ерез" для проходу людей будуть закриті, починаючи з четверга", - йдеться в повідомленні.

Напередодні ізраїльська система ППО перехопила дві ракети, випущені із сектора Газа. Третя розірвалася в районі регіональної ради Ешколь. Інформації про постраждалих немає. Ізраїль у відповідь випустив три ракети, йдеться у Twitter ЦАХАЛу. Вони були спрямовані на склади зі зброєю та тренувальні майданчики палестинського руху ХАМАС. 

Керівник Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас раніше заявив про плани вийти з усіх угод, укладених з Ізраїлем, починаючи з договорів 1993 року, підписаних за підсумками перемовин в Осло. У них, зокрема, говорилося про відмову Палестини від планів знищення Ізраїлю. "Якщо не буде існувати палестинська держава в межах 1967 року зі столицею в Єрусалимі, миру не буде ні в регіоні, ні в усьому світі", - заявив Аббас на саміті Організації ісламського співробітництва в Стамбулі, який відбувся 13 грудня.

6 грудня президент Дональд Трамп заявив, що США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю і перенесуть туди своє посольство. Це спричинило заворушення на Західному березі річки Йордан. Палестинці вважають Східний Єрусалим своєю столицею.

13 грудня Організація ісламського співробітництва визнала Східний Єрусалим столицею Палестини.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram