ГоловнаСвіт

У Держдумі РФ запропонували зробити SIM-карту повноцінним ідентифікатором особистості

У Росфінмоніторингу відмовилися підтримати ініціативу Держдуми.

У Держдумі РФ запропонували зробити SIM-карту повноцінним ідентифікатором особистості
Фото: obozrevatel.com

У Держдумі Росії планують ініціювати розробку законопроекту, за яким SIM-карта стане повноцінним ідентифікатором особистості громадянина.

Про це "Известиям" розповів голова комітету Держдуми з фінансового ринку Анатолій Аксаков.

"Зараз контроль за SIM-картами в продажу доволі слабкий, а в разі його посилення SIM-карти зможуть стати повноцінним ідентифікатором особистості. В цьому випадку не доведеться постійно носити з собою основний документ, що ідентифікує особу. За SIM-картками згодом можна буде оформити кредит", - розповів Аксаков.

Зміни пропонують внести в один або декілька чинних законів: "Про зв'язок", "Про банки і банківську діяльність", "Про протидію легалізації і відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму".

Відзначається, що законопроект передбачає створення спеціального держреєстру SIM-карт, а також посилення контролю за картами, щоб уникнути шахрайства.

Кількість SIM-карт, які продають одній людині, не обмежуватимуть, однак заборонять передачу придбаних SIM-карт третім особам, випливає зі статті.

Начальник відділу мобільних сервісів Бінбанку Олексій Курзяков підтримав пропозицію Держдуми і наголосив "зручність такого способу зберігання і передачі персональних даних".

При цьому керівник напрямку аудиту фінансових організацій Digital Security Андрій Гайко нагадав про високий ризик дублювання SIM-карт шахраями. За його словами, для мінімізації цього ризику необхідно буде видавати SIM-карти під пильним контролем держави.

У Росфінмоніторингу відмовилися підтримати ініціативу Держдуми, відзначає видання.

Нагадаємо, напередодні в Росії запропонували визнавати іноземними агентами будь-які закордонні ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram