ГоловнаСвіт

Українські дипломати в Радбезі ООН посперечалися з російською делегацією

Росіян закликали вивести війська і оплатити завдані збитки.

Українські дипломати в Радбезі ООН посперечалися з російською делегацією
Фото: пресс-служба президента

Росія не має юридичного і морального права говорити про Україну в Радбезі ООН поки не поверне захоплені території і компенсує збитки.

Про це заявив у вівторок заступник Постійного представника України при ООН Юрій Вітренко під час засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого дітям і збройним конфліктам.

"Генеральна Асамблея ООН визнала Росію країною-окупантом в Україні і, отже, стороною міжнародного конфлікту. Відповідно до статті 27 Статуту ООН в цьому статусі - держави-окупанта і сторони конфлікту Росія не має ні юридичного, ні, тим більше, морального права висловлюватися про ситуацію в Україні в цьому залі (Ради Безпеки – ред.)", - заявив Юрій Вітренко у відповідь на заяву делегації Росії про ситуацію в Україні.

"Принаймні, доти, поки вона не поверне Україні Крим, не виведе свої війська з Донбасу і не компенсує всі збитки, завдані у зв'язку з її агресією", - додав дипломат.

Як повідомлялося, 20 вересня 2017 року Президент України Петро Порошенко і віце-президент США Майкл Пенспокинули зал міністерського засідання Ради безпеки ООН з питань миротворчих операцій перед виступом голови російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram