ГоловнаСвіт

Ведучу "Эха Москвы" вдарили ножем у горло в редакції (оновлено)

Тетяну Фельгенгауер госпіталізували, нападника затримали.

Ведучу "Эха Москвы" вдарили ножем у горло в редакції (оновлено)
Татьяна Фельгенгауэр
Фото: sobkor02.ru

Невідомий увірвався у редакцію "Эха Москвы" в Москві і поранив ножем заступницю головного редактора радіостанції Тетяну Фельгенгауер.

Про це повідомив "Интерфаксу" головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов.

За його словами, Фельгенгауер госпіталізували, нападника затримали.

Телеграм-канал Mash без посилання на джерело повідомляє, що нападників було двоє. Вони пройшли до прохідної будівлі редакції на Новому Арбаті, де розташоване "Эхо". Невідомі бризнули з балончика газом в обличчя охоронцеві, після чого піднялися ліфтом на 14-й поверх, пише "Дождь".

Нападники підійшли до робочого місця Фельгенгауер і вдарили її ножем по горлу.

"Чоловік, який увірвався на радіостанцію з ножем, ударив в горло ведучу Тетяну Фельгенгауер. Її госпіталізували, їй поставили катетер", - написав Венедиктов у своєму твіттері.

Венедиктов уточнив "Интерфаксу", що йому невідомо, в якому стані перебуває журналістка. "Мені відомо, що вона дихає". За його словами, нападника затримали працівники внутрішньої охорони радіостанції.

Оновлено: Чоловік, який напав на журналістку радіостанції "Эхо Москвы" Тетяну Фельгенгауер - іноземець, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на МВС Росії.

Фото: Віталій Рувинський

Попереднім мотивом нападу є особиста неприязнь.

"Нападника затримали співробітники охорони і в цей час передали поліцейським. Попередньо встановлено, що зловмисник є громадянином іноземної держави. За попередніми даними, приводом для події послужила особиста неприязнь", - розповіли у відомстві.

Джерело "Интерфакса" повідомляє, що нападникові проведуть психіатричну експертизу. "Тільки-но буде порушено кримінальну справу, нападникові буде призначено психолого-психіатричну експертизу, що повинна встановити його осудність", - сказав співрозмовник агентства.

Кореспондент агентства передає, що поліцейські і співробітники Слідчого комітету вивели чоловіка в наручниках із приміщення редакції. Life з посиланням на неназване джерело повідомляє, що нападника звати Борис Герц.

За інформацією РИА Новости, яке посилається на джерело, причиною нападу на Фельгенгауер став особистий конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram