ГоловнаСвіт

Через ураган "Ірма" майже 4 млн осіб у Флориді виявилися без світла

На повне відновлення електросистем може знадобитися декілька тижнів.

Через ураган "Ірма" майже 4 млн осіб у Флориді виявилися без світла
Ураган "Ирма" во Флориде
Фото: EPA/UPG

Близько чотирьох мільйонів людей у Флориді виявилися без електрики через ураган "Ірма".

Про це повідомляє  агентство Рейтер

На повне відновлення електросистем може знадобитися декілька тижнів.

Коли "Ірма" підходила до узбережжя Флориди, її оцінювали як ураган четвертого ступеня з п'яти можливих. До вечора неділі, 10 вересня, шторм ослаб до другого рівня зі швидкістю вітру близько 177 кілометрів на годину.

Без світла залишилися в основному жителі районів Маямі-Дейд, Броуард і Палм Біч.

За даними оператора енергомереж Florida Power & Light, дві атомні АЕС у штаті в безпеці. Відключений один із двох реакторів АЕС у районі Turkey Point. Ця станція розміщена приблизно за 50 кілометрів від Маямі. Друга АЕС, що розташована приблизно за 190 кілометрів на північ від Маямі, продовжує діяти: згідно з прогнозами, ураган не зачепить цю територію.

Як зазначає Рейтер, приблизно за 145 кілометрів на північ від Тампи - в районі, де очікують приходу "Ірми", - розташований закритий завод з відпрацьованим ядерним паливом. Він припинив роботу в 2009 році. У гіршому випадку в разі потрапляння на відкриту ділянку відпрацьоване паливо може почати випромінювати радіацію, пише агентство, однак федеральна влада вважає, що це вкрай малоймовірно.

Нагадаємо, ураган "Ірма" дістався Флориди 9 вересня. Раніше шторм спричинив катастрофічні руйнування на Карибських островах, загинули більш ніж 20 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram