ГоловнаСвіт

Мінфін РФ запропонував заборонити продаж біткойнів "звичайним людям"

"Це дуже небезпечна інвестиція, яка може призвести до втрати грошей".

Мінфін РФ запропонував заборонити продаж біткойнів "звичайним людям"
Фото: sfs.gov.ua

У Росії правом продавати і купувати криптовалюту можуть наділити тільки кваліфікованих інвесторів на біржі.

Таку пропозицію висловив заступник голови Мінфіну РФ Олексій Моїсеєв в інтерв'ю телеканалу "Россия 24".

На його думку, "просто звичайним людям" доступ до купівлі та продажу криптовалюти, зокрема біткойнів, потрібно заборонити. Заступник голови відомства вважає, що це "дуже небезпечна інвестиція, яка може призвести до втрати грошей". У зв'язку із цим операції з криптовалютою Моїсеєв запропонував довіряти кваліфікованим інвесторам. Такий статус зазвичай підтверджує Центробанк.

Регулювання обігу криптовалюти в російському Мінфіні пропонують ввести у зв'язку з тим, що "почастішало використання криптовалюти для відмивання грошей". Проводити операції з використанням біткойнів заступник голови відомства пропонує через біржу, щоб регулятор "завжди знав, хто продавець, хто покупець, куди ці рахунки біткойни вирушили".

Моїсеєв висловив надію, що найближчим часом проект регулювання обігу криптовалюти надійде в уряд, після чого можна буде взятися до розробки нормативних актів.

У квітні Моїсеєв заявляв, що до 2018 року біткойн отримає в Росії статус фінансового продукту, що спричинить посилення контролю за цією валютою.

Нагадаємо, що раніше в серпні в парламенті Австралії запропонували визнати біткойн офіційною валютою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram