ГоловнаСвіт

Виходець із Сомалі напав з ножем на військовий патруль у Брюсселі

Чоловік накинувся на військових з криком "Аллах акбар".

Виходець із Сомалі напав з ножем на військовий патруль у Брюсселі
Фото: twitter.com/guyelster

30-річний виходець із Сомалі увечері в п'ятницю напав з ножем на військовий патруль в Брюсселі, пізніше він помер від вогнепальних поранень у госпіталі, куди його доставили після інциденту.

Влада кваліфікувала напад на військових як теракт, пише Би-би-си.

Військові патрулювали бульвар Еміля Жакмана в центрі бельгійської столиці, коли чоловік накинувся на них з криком "Аллах акбар".

Військові були змушені відкрити вогонь, в результаті чого нападник отримав важке поранення і його доставили в госпіталь в критичному стані.

Особу нападника встановлено відразу, раніше він не був помічений у зв'язках з екстремістами.

Військові, на яких було скоєно напад, серйозно не постраждали. Один з них отримав легке поранення обличчя, інший - руки.

Бельгійська влада заявила, що повністю контролює ситуацію з безпекою в країні.

У березні 2016 року в Брюсселі сталися теракти, жертвами яких стали 32 людини. З того часу безпеку на вулицях бельгійської столиці забезпечують військові патрулі.

У червні цього року солдати застрелили передбачуваного терориста-смертника на центральному залізничному вокзалі Брюсселя. Ним виявився 36-річний уродженець Марокко, який вже привертав увагу поліції. Чоловіка поранила поліція і він помер після того, як влаштував невеликий вибух, який влада кваліфікували як теракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram