ГоловнаСвіт

США попередили Пакистан про можливу втрату статусу основного союзника поза НАТО

"Терористичні організації отримують безпечний притулок у Пакистані".

США попередили Пакистан про можливу втрату статусу основного союзника поза НАТО
Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Рекс Тіллерсон попередив Пакистан, що той може втратити статус "основного союзника поза НАТО" або зазнати іншого покарання, якщо не розпочне активніше боротися з ісламістським рухом "Талібан" й іншими екстремістами.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

"Терористичні організації отримують безпечний притулок у Пакистані, щоб планувати і здійснювати напади на американських військових, американських посадових осіб, зривати мирні зусилля в Афганістані", - підкреслив Тіллерсон на брифінгу у Вашингтоні, додавши при цьому, що в стосунках двох країн запанувала криза довіри.

За його словами, США можуть розглянути різні можливості впливу на Пакистан - від скорочення допомоги і аж до позбавлення статусу "основного союзника поза НАТО".

Тим часом Пакистан відкинув критику з боку президента США Дональда Трампа, який звинуватив Пакистан у підтримці тероризму.

МЗС Пакистану, зокрема, заявило, що "розчароване" тим, що в політичній заяві з боку США "проігноровано величезні самопожертви пакистанської держави" в боротьбі проти тероризму. "Для Пакистану політичним принципом є не допускати використання його території проти будь-якої іншої країни", - йдеться в заяві відомства.

Нагадаємо, що Пакистан є однією з 16 держав, які мають статус "основного союзника поза НАТО", що передбачає поглиблене військове співробітництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram