ГоловнаСвіт

Мартін Шульц упевнений, що стане канцлером

Теледебати Меркель і Шульца заплановані на 3 вересня.

Мартін Шульц упевнений, що стане канцлером
Мартин Шульц

Кандидат у канцлери ФРН від Соціал-демократичної партії Мартін Шульц переконаний, що стане головою уряду після обрання нового складу Бундестагу.

Про це він заявив увечері неділі на телеканалі ZDF (zdf.de), повідомляє "Укрінформ"

"Я вважаю, що в мене є хороший шанс очолити наступний федеральний уряд. Я буду канцлером", - заявив Шульц, який має намір активно використовувати шість тижнів, що залишилися до дня голосування.

Крім того, голова СДПН сказав, що не має нічого проти великої коаліції (Соціал-демократична партія Німеччини / Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС), уточнивши при цьому, що вона повинна бути під його керівництвом, а блок ХДС/ХСС, який має в нинішньому складі парламенту і всередині коаліції більшість, увійде молодшим партнером. 

Основна конкурентка Шульца, лідер Християнсько-Соціального союзу, канцлер Анґела Меркель напередодні заявила, що "результат виборів ще не відомий".

Перші і єдині теледебати Меркель і Шульца заплановані на 3 вересня.

Відзначимо: згідно з недільним опитуванням соціологічної служби Emnid, якби вибори відбулися зараз, за соціал-демократів проголосували б 24% респондентів, за християнський блок - 38%. Ліві набрали б 10%, вільні демократи і Альтернатива для Німеччини - по 8%, Зелені - 7%. Інтрига майбутніх виборів полягає в тому, яка партія опиниться під третім номером.

Як повідомляли напередодні, Меркель почала свій передвиборний тур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram