ГоловнаСвіт

Трамп звільнив радника з комунікацій, який симпатизував Путіну

У Білому домі вважають, що екс-радник Трампа отримає менш помітну посаду у президентській адміністрації.

Трамп звільнив радника з комунікацій, який симпатизував Путіну
Борис Эпштейн
Фото: therussianamerica.com

Президент США Дональд Трамп звільнив спеціального радника президента США з комунікацій Бориса Епштейна, який відповідав за інструктаж представників Білого дому, які виступають у ЗМІ від імені президента.

Про це повідомляє газета "Хадашот"

Видання зазначає, що ЗМІ "недолюблювали цього уродженця Москви", який приїхав у США 1993 року в 11-річному віці. У редакціях і телестудіях говорять про його неприємну манеру спілкування і схильність принижувати співрозмовників. "Коли він виходить із кімнати, усі зітхають, сподіваючись, що він більше не повернеться", - говорить телеведуча MSNBC Джой-Енн Райд.

Епштейн виріс у Нью-Джерсі, де його мати була агентом з нерухомості, а батько працював менеджером з телекомунікацій. Він отримав юридичну освіту в Джорджтаунському університеті, де познайомився з сином нинішнього президента Еріком Трампом.

Донедавна Борис Епштейн був на других ролях у Республіканській партії. У 2008-му він працював помічником зі зв'язків у рамках президентської кампанії сенатора Джона Маккейна, а протягом виборів 2012 року періодично з'являвся на телебаченні як республіканський аналітик.

Його нещодавній злет пов'язують із дружбою з Еріком Трампом, на розкішному весіллі якого в Палм-Біч він був гостем 2014 року. З тих пір Епштейн увійшов до найближчого оточення Дональда Трампа, зіграв видну роль у його виборчій кампанії і отримав посаду старшого радника після перемоги на виборах.

Зазначають, що причиною звільнення Епштейна могла стати його нестриманість. Наприклад, два роки тому він потрапив під суд за бійку в барі в Скоттсдейл, штат Аризона. Уникнути судимості йому вдалося, погодившись пройти психологічний тренінг з управління гнівом і відбувши громадські роботи. Однак за іншою версією, протягом виборчої кампанії Епштейн неодноразово демонстрував відверті симпатії до президента РФ Володимира Путіна, а одного разу заявив в ефірі CNN, що Росія не анексувала Крим. Колишній радник має також фінансові зв'язки в Росії, і з огляду на те, як обережно ставляться сьогодні у Вашингтоні до таких контактів, це могло послужити причиною відставки.

"Хадашот" також зазначає, що саме єврей Епштейн був автором тексту заяви президента Трампа в День пам'яті Голокосту, в якій не згадувалися ні євреї, ні антисемітизм.

Сам Епштейн своє звільнення не коментує, а джерела в Білому домі вважають, що його все-таки залишать в президентській адміністрації, підібравши менш помітний пост.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram