ГоловнаСвіт

Найбільший у світі літак-амфібія здійснив перший політ (оновлено)

Раніше планувалося, що перший політ пройде лише в травні. 

Найбільший у світі літак-амфібія здійснив перший політ (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Найбільший у світі сучасний гідролітак AVIC AG600 пройшов успішні наземні випробування в Китаї і того самого дня, випереджаючи графік, здійснив перший політ.

Про це пише Reuters.

Модель літака AG600, здатного злітати з водної поверхні і приземлятися на неї, створили китайські конструктори. Наземні випробування пройшли в міському окрузі Чжухай на півдні Китаю.

Подробиці першого польоту наразі не повідомляються. Відомо лише, що літак вилетів з міста Чжухай (провінція Гуандун), де до цього пройшов наземні випробування. Раніше китайські ЗМІ повідомляли, що перший політ літака над землею запланований на травень 2017 року, а над водою AG600 випробують восени.

У рамках наземних випробувань пілоти літака перевірили його маневреність у повітрі і протестували роботу бортових систем. За їхніми словами, літак готовий до свого першого польоту. 

Найбільший у світі літак-амфібія призначено для потреб цивільної авіації. Зокрема, його планують використовувати при гасінні лісових пожеж. Будівництво AG600 завершилося влітку 2016 року. За розміром гідролітак можна порівняти з літаком Boeing 737. Його довжина становить майже 37 метрів, розмах крила - 39 метрів.

Як повідомлялося раніше, китайський навчально-бойовий винищувач успішно провів свій перший політ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram