ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило владу Чорногорії в антиросійській кампанії

Захарова заявила про "абсолютно безпідставні" звинувачення на адресу Росії.

МЗС РФ звинуватило владу Чорногорії в антиросійській кампанії
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що влада Чорногорії стоїть за новою антиросійською інформаційною кампанією щодо ситуації в цій країні.

Про це повідомляє ТАСС. 

Раніше спеціальний державний прокурор Чорногорії Мілівой Катніч звинуватив державні органи Росії в причетності до спроби перевороту і замаху на прем'єр-міністра країни Міло Джукановича. Він зазначив, що метою було запобігання вступу Чорногорії в НАТО.

За словами Захарової, "це не нова кампанія, вона просто проходить новий етап своєї розкрутки". "Прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович не втримався від того, щоб долучитися до участі у використанні поширеної в США і країнах ЄС тези, і звинуватив Москву і деякі російські спецслужби у втручанні в виборчі процеси в цій країні. Спеціальний прокурор Чорногорії Мілівой Катніч пішов ще далі і спробував цю думку розвинути, згадавши про присутність на чорногорській території спецназу ФСБ", - сказала Захарова, заявивши, що, на її думку, всі ці заяви абсолютно безпідставні.

Нагадаємо, 19 лютого The Telegraph з посиланням на декілька джерел у британському уряді написала, що спроба держперевороту в Чорногорії і замах на Джукановича були організовані за участю російських спецслужб і зі схвалення керівництва Росії. У Кремлі традиційно відкидають усі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram