ГоловнаСвіт

WP повідомила про відставку керівництва Держдепу США

Зараз Держдепом тимчасово керує перший замдержсекретаря Томас Шеннон. 

WP повідомила про відставку керівництва Держдепу США
Фото: 24smi.org

Усі вищі керівники  Держдепартаменту США покинули свої пости.

Про це повідомляє The Washington Post.

Як зазначає видання, про відставки стало відомо на тлі масових звільнень високопоставлених співробітників Держдепу, що не були згодні з планами нової адміністрації США щодо зовнішньої політики США.

Так, свої пости залишили заступник держсекретаря з адміністративно-господарської частини Патрік Кеннеді, помічники держсекретаря Джойс Барр і Мішель Бонд, а також Джентрі Сміт, який очолював управління у справах закордонних місій. 

"Це найбільший одноразовий результат на колективній пам'яті, і відновитися після цього неймовірно важко", - заявив Девід Уейд, який керував апаратом Держдепу при екс-держсекретареві Джону Керрі. Уейд зазначив, що знайти заміну цим людям з недержавного сектору буде непросто.

За даними WP, звільнення високопоставлених співробітників також мали місце в бюро Держдепу, які курують окремі регіони світу. Так, раніше стало відомо, що  у відставку йде помічник держсекретаря Вікторія Нуланд, яка відповідала в Держдепі за пострадянський простір, включаючи Росію та Україну.

Зараз Держдепом тимчасово керує перший замдержсекретаря Томас Шеннон. Очікується, що вже з понеділка, 30 січня, до виконання обов'язків держсекретаря приступить Рекс Тіллерсон.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram