ГоловнаСвіт

У Кувейті стратили принца

Одна з засуджених до кінця категорично заперечувала свою провину.

У Кувейті стратили принца
Фото: news.rambler.ru

У Кувейті стратили через повішення сімох ув'язнених, у тому числі принца Файсала Абдуллу аль-Джабера аль-Сабаха з правлячої в королівстві сім'ї та жінку, засуджену за вбивство більш ніж 40 осіб.

Про це повідомляє Associated Press

Як уточнює державне інформаційне агентство KUNA, серед страчених один громадянин Бангладешу, філіппінська домробітниця Джакатіа Пава, яку визнали винною у вбивстві 22-річної доньки свого роботодавця і яка категорично заперечувала свою провину, ефіоп, двоє кувейтців і двоє єгиптян.

З повідомлення KUNA відомо, що принца було визнано винним у спланованому вбивстві і незаконному володінні вогнепальною зброєю.

Також наголошено, що МЗС Філіппін просило владу Кувейту помилувати домробітницю. Разом з тим, Ернесто Абелла, представник президента Філіппін Родріго Дутерте, заявив, що, згідно із законами Кувейту, кара не могла бути скасована.

Попереднього разу масову страту влада Кувейту проводила в 2013 році, коли були повішені троє іноземних громадян - пакистанець, саудит і "бідун" (так в еміраті називають представників етнічної групи, яких низка країн визнає лише нелегальними мігрантами, а не громадянами).

Смертний вирок стосовно члена королівської сім'ї Кувейту попереднього разу було виконано в грудні 2016 року. Тоді повісили принца Турки бін Сауда аль-Кабіра, визнаного винним у вбивстві підданого Саудівської Аравії під час бійки. До аль-Кабіра членів королівської сім'ї в Кувейті не страчували з 1977 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram