ГоловнаСвіт

Тисячі жінок по всьому світу вийшли на марші проти Трампа

Приводом для акцій стали заяви Трампа про жінок і мігрантів.

У столиці США Вашингтоні тисячі жінок вийшли на вулиці на марш протесту проти президента Дональда Трампа наступного дня після його інавгурації. Підставою для критики нового голови Білого дому стали, зокрема, його образливі, популістські висловлювання. У Вашингтоні очікують участь в акції близько 250 тис. осіб, передає DW.

Багато хто з учасників протесту вдягнув яскраво-рожеві плетені шапки, так звані pussy hat ("шапки-кішки", англійською слово pussy також означає жіночі статеві органи. - Ред.). Так вони натякають на слова Трампа з оприлюдненого восени 2016 року відео 11-річної давності, на якому Трамп говорить про можливість мацати жінок в інтимних місцях без їх на те згоди. Протестувальники сподіваються послати президенту сигнал єдності проти його жінконенависницьких і антимігрантських заяв, передає агентство Reuters.

Тисячі жінок приєдналися до вашингтонської акції по всьому світу. Зокрема, в Лондоні перед посольством США пройшла демонстрація під гаслами на кшталт: "Pussy кусається у відповідь". У Європі марші відбулися також у Берліні, Парижі, Римі, Відні, Женеві та в Амстердамі, де зібрали по кілька тисяч учасників.

Три тисячі активістів обох статей зібралися на акцію в австралійському Сіднеї, п'ять тисяч, за даними організаторів - в Мельбурні. У Новій Зеландії марші зібрали теж кілька тисяч учасників.

За інформацією сайту руху Pussy hat, усього у світі заплановано близько 670 маршів.

Церемонія інавгурації 45-го президента США  Дональда Трампа пройшла у Вашингтоні в п'ятницю, 20 січня. Вона супроводжувалася масовими акціями протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram