ГоловнаСвіт

У Петербурзі пройшла акція проти військових дій Росії в Україні (оновлено)

Активісти вимагали зупинити війну Путіна в Україні.

У російському Санкт-Петербурзі відбулося віче в рамках акції "Зупини війну Путіна в Україні 3.0".

Про це повідомляють на сторінці заходу у Facebook.

Фото: facebook.com/yana.turbova

Фото: facebook.com/yana.turbova

Серед головних вимог активістів - виведення з території України всіх російських окупаційних військ, а також повернення назад у Росію всієї зброї і військової техніки, посилення наглядової місії ОБСЄ до 24 годин на добу сім днів на тиждень і допуск місії ОБСЄ на частину російсько-українського кордону, яку Україна тимчасово не контролює.

Фото: facebook.com/yana.turbova

Крім того, активісти вимагали звільнити громадян України, незаконно утримуваних під арештом і на території Росії, і в Криму за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями.

Фото: facebook.com/yana.turbova

Захід у Петербурзі проти військових дій Росії в Україні закінчився ходою учасників Невським проспектом і серією одиночних пікетів біля Казанського собору.

Оновлено. Одного з учасників акції на Невському проспекті співробітники поліції затримали до того, як він устиг розгорнути плакат, повідомляє Фонтанка.

Фото: fontanka.ru

За інформацією видання, одночасно свою акцію на тому самому місці проводили кілька представників Національно-визвольного руху (НВР) з плакатами, що прославляють Новоросію, «Рускую вєсну» і СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram