ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві будують VIP-клініку з президентським зв'язком, - Reuters

За даними агентства, клініка призначена для Путіна та його оточення.

У Москві будують VIP-клініку з президентським зв'язком, - Reuters
Путин
Фото: EPA/UPG

У Москві при Центральній клінічній лікарні (ЦКЛ) Управління справами президента будується новий триповерховий корпус на 10 пацієнтів з двома кімнатами по 200 квадратних метрів, залами для нарад і президентським зв'язком.

Про це йдеться в розслідуванні агентства Рейтер

"За словами двох співрозмовників агентства, проект призначений для президента Володимира Путіна "і його оточення". Корпус зможе одноразово обслуговувати 10 пацієнтів. У клініці буде дві VIP-палати площею 200 квадратних метрів, конференц-зал, кімната для проведення зустрічей і басейн. Будівлю з'єднають з існуючими корпусами підземними переходами. На думку агентства, корпус призначений для президента Володимира Путіна і його оточення, яке через санкції не може виїжджати на лікування за кордон", - йдеться в повідомленні.

Вартість будівництва центру становитиме 2,9 млрд рублів. Суми, яку доведеться витратити на оснащення клініки, не називають. Як очікують, будівництво повинні завершити в 2020 році.

"Новий корпус буде обладнаний президентським і урядовим зв'язком. Перший надається президенту, прем'єр-міністру, голові Міноборони та керівнику Генштабу, другим користуються вищі чиновники уряду. Крім них, новий корпус призначений і для представників "групи, яку охороняють": діючих і колишніх президентів і членів їхніх сімей, спікерів Ради Федерації і Держдуми, голав Верховного і Конституційного суду, генпрокурора та керівника Слідчого комітету", - зазначає агентство.

Територія ЦКЛ у Москві займає 180 гектарів, на ній розташовані 12 корпусів, які можуть вмістити 1200 пацієнтів. Зараз право безкоштовно проходити в ній лікування мають урядовці, сенатори, судді Конституційного суду і більш ніж тисяча чиновників.

Після введення санкцій російським чиновникам не рекомендовано виїжджати на лікування за кордон. Зокрема, пропонували законодавчо заборонити їм лікуватися за межами Росії, але законопроект було відхилено в 2014 році. Проте у вересні 2015 року Путін закликав російських чиновників лікуватися в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram