ГоловнаСвіт

МЗС назвало нікчемними заяви Ле Пен з приводу Криму

"Підтримка анексії Криму - це стимулювання країни-окупанта до подальших злочинних дій".

МЗС назвало нікчемними заяви Ле Пен з приводу Криму
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України висловлює обурення черговим висловлюванням кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен з приводу Криму і наголошує, що твердження такого роду є нікчемними як з історичного, так і з правового погляду.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"Франція і вся міжнародна громадськість висловили підтримку територіальної цілісності України і засудили незаконну окупацію Російською Федерацією Криму і Севастополя, а також серйозні порушення прав людини на окупованих територіях", - ідеться в повідомленні.

МЗС наголошує, що підтримка окупації Криму - це не тільки зневага Статуту ООН і основоположних принципів міжнародного права, а й стимулювання країни-окупанта до подальших злочинних дій стосовно місцевого населення.

"Впевнені, що висловлювання будь-якого відповідального політика і кандидата на посаду президента повинні ґрунтуватися на повазі міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності інших держав, а не служити інтересам третьої сторони, яка здійснює політику агресії і окупації", - зауважили в МЗС.

Нагадаємо, в інтерв'ю російській газеті "Известия" Ле Пен укотре пообіцяла визнати Крим частиною Росії.

3 січня Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією не була незаконною. Ця заява викликала різку реакцію в Києві, Ле Пен пригрозили закрити в'їзд на територію України.

Ле Пен зараз є одним із найбільш рейтингових кандидатів у Франції. Згідно з останніми соцопитуваннями, вона проходить до другого туру, де зустрінеться швидше за все з представником партії "Республіканці" Франсуа Фійоном. Перший тур виборів президента Франції відбудеться 23 квітня, другий - 7 травня.

У 2014 році Ле Пен отримала в Першому чесько-російському банку кредит у розмірі €9 млн для фінансування своєї кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram