ГоловнаСвіт

У Китаї пригрозили "зняти рукавички" у відповідь на дії Трампа

Приводом стали заяви обраного президента США про Тайвань.

У Китаї пригрозили "зняти рукавички" у відповідь на дії Трампа
Фото: thediplomat.com

Державні китайські ЗМІ попередили обраного президента США Дональда Трампа, що він "грає з вогнем", намагаючись поставити під сумнів політику "одного Китаю", передає Бі-бі-сі.

"Якщо Трамп має намір використовувати цей гамбіт, коли заступає на посаду, то неминуче почнеться період запеклої, руйнівної протидії, і Пекіну не залишиться нічого іншого, хіба зняти рукавички", - йдеться в статті, опублікованій у виданні China Daily.

Раніше Трамп заявив в інтерв'ю Wall Street Journal, що політика "одного Китаю" може стати предметом переговорів між двома країнами.

У грудні Трамп і президент Тайваню Цай Інвень мали телефонні переговори.

Минулої суботи представник китайського МЗС Лу Канг заявив, що політика "одного Китаю" не предмет для обговорення, оскільки "уряд КНР є єдиним легітимним урядом, що представляє Китай".

З 1979 року у США чинний закон про відносини з Тайванем. Закон закріплює співпрацю США і Тайваню в багатьох сферах, але не передбачає загальноприйнятих дипломатичних відносин.

Китай розглядає Тайвань не як окрему країну, а як власну провінцію і виступає категорично проти офіційних контактів інших держав із Тайванем.

Чвари між континентальним Китаєм і Тайванем тривають із 1949 року, коли гомінданівський уряд Китайської республіки, зазнавши поразки в громадянській війні проти комуністів на чолі з Мао Цзедуном, мусив утікати з материка на острів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram