ГоловнаСвіт

Президент Молдови анонсував свою зустріч із керівництвом невизнаної республіки Придністров'я

Сторони мають намір обговорити "нормалізацію загальної атмосфери двосторонньої взаємодії".

Президент Молдови анонсував свою зустріч із керівництвом невизнаної республіки Придністров'я
Додон
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон зустрінеться в середу, 4 січня, з новим керівником невизнаної Придністровської Молдавської республіки Вадимом Красносельським.

Про це Ігор Додон написав на своїй сторінці в Facebook

"Завтра, 4 січня 2017 року, в місті Бендери відбудеться робоча зустріч президента Республіки Молдова Ігоря Додона і керівника Придністров'я Вадима Красносільського", - написав Додон.

Інформацію про зустріч підтвердили і в прес-службі Вадима Красносільського, повідомивши, що в місті Бендери планують обговорити актуальні питання відносин між Кишиневом і Тирасполем, а також практичні аспекти, спрямовані на нормалізацію загальної атмосфери двосторонньої взаємодії.

Під час перебування Ігоря Додона в Придністров'ї заплановано також відвідання Храму Святого Благовірного князя Олександра Невського та Історичного військово-меморіального комплексу "Бендерська фортеця".

Це перша за останні кілька років зустріч керівників офіційного Кишинева і невизнаного Придністров'я. Остання зустріч між екс-прем'єром Молдови Кирилом Габуричем і колишнім лідером Придністров'я Євгеном Шевчуком відбулася в Кишиневі в 2015 році.

Нагадаємо, проросійський кандидат Ігор Додон здобув перемогу в президентській гонці у другому турі виборів президента Молдови в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram