ГоловнаСвіт

Бельгійський суд відмовився зняти арешти у справі ЮКОСа на прохання Росії

Йдеться про активи на суму близько €1,6 млрд.

Бельгійський суд відмовився зняти арешти у справі ЮКОСа на прохання Росії
ЮКОС
Фото: EPA/UPG

Суд у Брюсселі відхилив клопотання Росії, яка попросила зняти арешт зі своєї власності в Бельгії, арештованої у справі компанії ЮКОС.

Про це повідомляє РБК з посиланням на копію рішення суду.

Арешти російської власності в Бельгії були здійснені в червні 2015 року. Йдеться про активи на суму близько €1,6 млрд.

У Бельгії заарештували рахунки російських диппредставництв, архиєпископства Брюссельського і Бельгійського РПЦ і деяких державних ЗМІ, зокрема ТАСС і "Россия сегодня".

Наприкінці листопада Апеляційний суд Парижа скасував арешти французьких активів трьох російських ФДУП, накладених у рамках тієї ж справи. Йдеться про ДУП "Космічний зв'язок", "Держзакордонвласність" і РАМІ "РИА Новости".

Російські активи були арештовані після того, як у 2014 році Гаазький міжнародний арбітражний суд присудив колишнім акціонерам ЮКОСа компенсацію $50 млрд, яку повинна виплатити російська влада. Позивачі стверджували, що російська влада навмисно переслідувала ЮКОС і бенефіціарів компанії з метою збанкрутувати її і захопити активи.

У листопаді того ж року Росія оскаржила рішення про компенсацію. У результаті Гаазький третейський суд скасував його. Проте низка російських активів залишилася під арештом.

У квітні 2016 року повідомляли, що Росія домоглася скасування рішення Гаазького суду про стягнення $50 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram