ГоловнаСвіт

Помер онук Йосипа Сталіна

Євген Джугашвілі регулярно захищав свого діда в судах.

Помер онук Йосипа Сталіна
Фото: РИА Новости

У Москві у віці 80 років помер Євген Джугашвілі, онук радянського вождя Йосипа Джугашвілі (Сталіна), повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Смерть Євгена Джугашвілі підтвердили в службі швидкої допомоги, не повідомивши ніяких подробиць.

Повідомляється, що Джугашвілі стало погано на вулиці поруч з будинком, де він жив. Перехожі викликали швидку допомогу, але до приїзду лікарів він вже помер.

Євген Джугашвілі народився в 1936 році. Його батько - старший син Сталіна Яків Джугашвілі. Він був кандидатом історичних і військових наук.

Євген Джугашвілі регулярно захищав свого діда в судах, подаючи позови до журналістів, видань і чиновників, які різко висловлювалися на адресу Сталіна і визнавали його відповідальність за масові репресії, зокрема, за вбивство польських офіцерів у Катині.

Так, у січні 2010 року Євген Джугашвілі відповів на вердикт Апеляційного суду Києва від 13 січня, згідно з яким Йосип Віссаріонович і кілька членів ЦК були визнані винними в організації Голодомору 1932-1933 років. Джугашвілі направив на адресу українського генпрокурора Олександра Медведька лист з вимогою порушити кримінальну справу проти співробітників СБУ і суддів, що ухвалили рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram