ГоловнаСвіт

Японських військових уперше з 1945 року відправили на бойове завдання за кордон

Японська опозиція жорстко розкритикувала рішення влади.

Японських військових уперше з 1945 року відправили на бойове завдання за кордон

Японські солдати вперше з часів Другої світової війни беруть участь у місії за кордоном, яка передбачає використання зброї і участь у бою. Токіо направив миротворчий контингент у Південний Судан.

Як повідомляє агентство Associated Press, 350 солдатів Сил самооборони Японії будуть займатися зведенням об'єктів інфраструктури.

Як зазначає агентство, затверджені в 2015 році поправки до японського законодавства значно розширили їхні обов'язки. Наприклад, якщо персонал місії ООН або гуманітарні працівники надішлють терміновий заклик про допомогу, японцям доведеться прийти їм на допомогу. Крім того, існує ймовірність, що японських миротворців залучать до охорони баз, які нерідко стають мішенню протиборчих сторін.

Японська опозиція вже піддала це рішення жорсткій критиці.

Південний Судан здобув незалежність у 2011 році. Конфлікт у Південному Судані сягає корінням у грудень 2013 року, коли тут почалися сутички між представниками домінуючої народності дінка (до неї належить президент Салва Кіір) і племені нуер (віце-президента Рієка Машара). Війна забрала близько 10 тис. життів і зробила біженцями близько 2,2 млн осіб.

У серпні влада Південного Судану погодилися на розміщення в країні миротворців, щоб не допустити нових сутичок між ворогуючими сторонами. В цей час у країні перебуває близько 12 тис. миротворців ООН, яких неодноразово критикували за нездатність зупинити кровопролиття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram