ГоловнаСвіт

ЗМІ: уряд Британії не має єдиного плану стосовно Brexit

У британському уряді спростовують припущення ЗМІ.

ЗМІ: уряд Британії не має єдиного плану стосовно Brexit

Уряд Великобританії не має єдиного плану виходу з Євросоюзу.

Про це повідомляє BBC з посиланням на документ уряду під назвою Brexit Update ("Остання інформація про Brexit"), який опинився в руках редакції.

З документа випливає. що кабінет міністрів працює над 500 проектами, пов'язаними з виходом країни з ЄС, для яких додатково може знадобитися 30 тис. співробітників.

Зазначають, що уряд також не має спільної стратегії Brexit, яку необхідно узгодити протягом півроку, "через розбіжності всередині кабінету міністрів".

Як повідомляє The Independent, йдеться про суперечності, що виникли між двома блоками: з одного боку - голова МЗС Британії Борис Джонсон, міністр з питань Brexit Девіс Девіс і міністр міжнародної торгівлі Ліам Фокс, з іншого - канцлер казначейства Філіп Хеммонд і міністр у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії Грег Кларк.

Через це прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей приймає рішення самостійно, пише видання.

В уряді, проте, заявили, що документ Brexit Update розробила незалежна бухгалтерська фірма і він ніяк не пов'язаний з владою Великобританії.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше розпочати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна направити формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати понад два роки.

2 жовтня 2016 року британський прем'єр Тереза Мей заявила, що Британія почне вихід з ЄС щонайпізніше в березні 2017 року. Як повідомляли раніше в листопаді, соцопитування показало, що британці зараз проголосували б проти Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram